ZAŠTITA PRIVATNOSTI, VODITELJ OBRADE I SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

Ova politika privatnosti opisuje tko, u koji svrhu i na koji način obrađuje osobne podatke prikupljene korištenjem web stranice. Ovaj dokument također opisuje načine na koji se prikupljeni osobni podaci dijele i kako su zaštićeni te kako ispitanik može ostvariti prava utemeljena Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (dalje u tekstu “Uredba”).

Voditelj obrade je DAJ RECI, obrt za promidžbu, vl. Margarita Tomić Seiter, Zagreb, Srednjaci 12, OIB: 20024867975, MBO: 98115022; u daljnjem nastavku DAJ RECI.

DAJ RECI se obvezuje na čuvanje privatnosti svih kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima u svrhu komunikacije s Vama u slučaju ako nas kontaktirate s pitanjima, prijedlozima ili primjedbama u vezi s našim proizvodima ili poslovnoj djelatnosti. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla tj. u svrhu u koju ste nas kontaktirali. Svi djelatnici DAJ RECI i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

DAJ RECI nema imenovanog službenika za zaštitu osobnih podataka.

KOJE VAŠE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO I OBRAĐUJEMO?

KONTAKT OBRAZAC:

Prikupljamo i obrađujemo one osobne podatke koje ste naveli u kontakt obrascu: ime, prezime, email i broj telefona i to isključivo u svrhu u koju ste nas kontaktirali. Samim kontaktiranjem dali ste privolu za obradu nužnih osobnih podataka kako bismo mogli utvrditi identitet osobe za koju odrađujemo određeni zahtjev. Pravnu osnovu za obradu ovih podataka čini članak 6., stavak 1., točka (b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora). Ukoliko u kontakt obrascu navedete i druge osobne podatke koje nismo od vas tražili u kontakt obrascu (sve što nije navedeno iznad) samim navođenjem tih podataka dali ste nam privolu za njihovu ograničenu obradu isključivo u svrhu ispunjenja zahtjeva poradi kojeg nas kontaktirate. To znači da dodatne osobne podatke koje sami navedete izvan navedenih okvira ni u kojem slučaju nećemo koristiti ni u koju drugu svrhu osim u onu zbog koje nas kontaktirate, nećemo ih zlouporabiti niti prenijeti trećim stranama koje nisu uključene u ispunjenje zahtjeva poradi kojeg ste nas kontaktirali. Navedene osobne podatke ne čuvamo u bazi podataka, već u obliku tekstualnih mailova. Nad njima ne vršimo nikakve analitičke operacije niti ih koristimo za profiliranje ispitanika.

“.LOG” DATOTEKE:

Naši serveri, koji pružaju ovu web stranicu, u svojim .log datotekama čuvaju zapise o posjetama našoj web stranici. U tim zapisima bilježe se sljedeći osobni podaci: IP adresa, hostname, podaci o Vašem internet pregledniku (vrsta i operativni sustav) i zemlja iz koje pristupate stranici. Pravnu osnovu za obradu ovih podataka čini članak 6., stavak 1., točka (f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa voditelja obrade ili treže strane, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, osobito ako je ispitanik dijete). Navedeni osobni podaci u potpunosti su anonimizirani, što znači da nismo u mogućnosti identificirati osobu čiji se osobni podaci prikupljaju. Navedene podatke prikupljamo kako bismo mogli utvrditi pogreške prilikom učitavanja web stranica, pogreške poslužitelja i unaprijediti našu web stranicu. Navedeni podaci čuvaju se u obliku .log datoteka i sumiraju se u analitičkim izvještajima.

MAILING LISTE:

Koristimo MailChimp za slanje email kampanja, a prije nego što se prijavite na našu newsletter listu dajete privolu za obradu osobnih podataka. U njima prikupljamo Vaš email, ime, prezime, broj telefona (opcionalno) i IP adresu. Pravnu osnovu za obradu ovih podataka čini članak 6., stavak 1., točka (a) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (ispitanik je dao privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha). Nećemo Vam slati više od 2 emaila tjedno, a u svakom trenutku možete se odjaviti s naše mailing liste klikom na link za odjavu u podnožju maila ili nas kontaktirajte putem kontakt obrasca da Vas maknemo iz naše mailing liste. Za javno dostupne mailove (sa javno dostupnih baza podataka ili web stranica) na koje šaljemo naše newsletter liste pravna osnova za obradu navedenih osobnih podataka je članak 6., stavak 1., točka (f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa voditelja obrade ili treće strane, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, osobito ako je ispitanik dijete).

IZVRŠITELJI OBRADE

Kako bismo omogućili ispravan rad naše web stranice, koristimo se određenim servisima trećih strana koji se u sklopu ovog ugovora javljaju kao izvršitelji obrade.

Naša web stranica, kao informacijski sustav, nalazi se kod jednog ili više poduzeća za usluge hostinga unutar Europske Unije. Samo u slučaju zlouporabe podataka, neovlaštenog pristupa podacima ili povrede Vaših osobnih podataka, jedno ili više poduzeća za usluge hostinga ima pristup Vašim osobnim podacima isključivo u svrhu otklanjanja nepoželjnih okolnosti ili sprečavanja/ublažavanja posljedica povrede Vaših osobnih podataka.

Voditelj obrade ni u kojem trenutku, bez prethodno dobivene privole od ispitanika, neće osobne podatke ispitanika podijeliti ni sa kojim izvršiteljem obrade koji nije definiran u prethodnim stavkama.

Voditelj obrade koristi MailChimp za slanje email kampanja, što znači da se osobni podaci koji navedete u prijavi na newsletter ili Vaša email adresa, mogu podijeliti sa MailChimp-om u skladu s njihovom politikom privatnosti koju možete pročitati ovdje.

PRIJENOS PODATAKA TREĆIM STRANAMA

Voditelj obrade ni u kojem trenutku, bez prethodno dobivene privole ispitanika, neće osobne podatke ispitanika podijeliti ni sa kojom trećom stranom izvan okvira gore spomenutih izvršitelja obrade.

RAZDOBLJE POHRANE PODATAKA

Vaš upit putem kontakt obrasca zajedno sa Vašim osobnih podacima čuvamo do 5 godina. Ako je zahtjev ispitanika takve prirode da ne zahtjeva period čuvanja dulji od roka izvršenja zahtjeva, tada će se odmah nakon izvršenja zahtjeva i izbrisati. Ukoliko je zahtjev ispitanika takve prirode da čuvanje toga zahtjeva može pomoći u rješavanju problema istog ili drugih ispitanika, zahtjev ćemo zajedno s osobnim podacima ispitanika čuvati do 5 godina, nakon čega će svi podaci biti na siguran način uništeni.

Podatke u .log datotekama čuvamo do 10 godina kako bismo mogli utvrditi poboljšanje performansi naše web stranice i kako bismo našim posjetiteljima mogli unaprijediti iskustvo posjete.

Mailove iz mailing liste čuvamo do 5 godina od datuma kada ste pregledali naš zadnji poslani mail.

VAŠA PRAVA

PRAVO NA PRISTUP PODACIMA – Temeljem članka 15. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti pregled i pristup svojim osobnim podacima, kao i kopiju svojih osobnih podataka ispunjenjem kontakt obrasca na našoj web stranici, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA ISPRAVAK – Temeljem članka 16. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka ispunjenjem kontakt obrascana našoj web stranici, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA ZABORAV (BRISANJE OSOBNIH PODATAKA) – Temeljem članka 17. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti brisanje osobnih podataka ispunjenjem kontakt obrasca na našoj web stranici, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA OGRANIČENJE OBRADE – Temeljem članka 18. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti ograničenje obrade svojih osobnih podataka ispunjenjem kontakt obrasca na našoj web stranici, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA – Temeljem članka 20. Uredbe o zaštiti osobnih podataka, ispitanik ima pravo zatražiti prenošenje osobnih podataka njemu samom ili trećoj osobi ispunjenjem kontakt obrasca na našoj web stranici, a voditelj obrade će u roku od najkasnije 15 dana ispuniti zatraženi zahtjev ukoliko je on u skladu sa Zakonom.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADZORNOM TIJELU – Prema odredbi članka 77. stavka 1. Opće uredbe o zaštiti podataka, svaki ispitanik ima pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu, koje je u Republici Hrvatskoj, prema članku 4. stavku 1. Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP; www.azop.hr).

ŠTO SU KOLAČIĆI I ČEMU SLUŽE?

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjećujete. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete želite li dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, provjerite postavke Vašeg internet preglednika.

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići od treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

KOJE KOLAČIĆE KORISTIMO?

Naša web stranica na Vaše računalo postavlja samo one kolačiće koji su nužni za ispravan rad web stranice i čita ih u istu svrhu. Našim kolačićima ne prikupljamo Vaše osobne podatke, već ih koristimo samo za osnovne funkcionalnost stranice.

Popis kolačića:

Naziv: PHPSESSID | Svrha korištenja: nužan za funkcionalnost web stranice | Domena: internetmater.com | Rok isteka: sesija

Naziv: PH_HPXY_CHECK | Svrha korištenja: nužan za funkcionalnost web stranice | Domena: internetmater.com | Rok isteka: sesija

Naziv: pll_language | Svrha korištenja: pamti odabranu jezičnu preferenciju stranice kako bi se stranica prikazala na odabranom jeziku; nužan za funkcionalnost web stranice | Domena: internetmater.com| Rok isteka: sesija

Kolačići za Google Maps: kako bi Google Maps ispravno radio, može postaviti određene kolačiće na Vaše računalo. Ovi kolačići nužni su za ispravan rad Google Mapsa. | Svrha korištenja: nužan za funkcionalnost web stranice | Domena: google.com | Lista kolačića: 1P_JAR, ANID, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SEARCH_SAMESITE, SID, SIDCC, SSID, __Secure-3PAPISID, __Secure-3PSID, __Secure-APISID, __Secure-HSID, __Secure-SSID

Ovo Internet mjesto koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Inc. (“Google”). Koristimo način intergracije koji anonimizira vašu IP adresu. Google Analytics koristi kolačiće za analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ovog Internet mjesta (uključujući vašu IP adresu) prenose se i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google koristi ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, pružajući izvješća o aktivnostima na Internet mjestu za upravitelje Internet mjesta. Google može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrade podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Analytics kolačići: ukoliko dobijemo Vašu privolu, na Vaše računalo postavljamo Google Analytics kolačiće u svrhu analitike i marketinga. Ti kolačići najčešće počinju sa nazivom “_ga” ili “_gat” ili “_gid”, a na Vašem se računalu čuvaju od jedne minute do godine dana. Više o tim kolačićima pročitajte ispod:

  • _ga | 2 godine | Kolačić za analytics.js. Koristi se za razlikovanje posjetitelja. Daje povratne informacije o tome kako korisnici koriste naše web stranice. | Domena: google.com
  • _gat | 1 minuta | Koristi se za razlikovanje posjetitelja. | Domena: google.com
  • _gat_gtag_[ID web stranice] | 1 minuta | Identifikacijski kôd stranice za praćenje posjetitelja putem Google Analyticsa. | Domena: google.com
  • _gat_UA | 10 minuta | Kolačić za praćenje koji se koristi putem analytics.js | Domena: google.com
  • _gid | 24 sata | Koristi se za razlikovanje posjetitelja. | Domena: google.com

Kako bismo pratili za koje ste neobavezne kolačiće dali privolu, koristimo 2 kolačića: atAcceptAllCookies (trajanje 30 dana) i atAcceptSelectedCookies (trajanje 30 dana). Ovi kolačići ne sadrže nikakve osobne informacije.

Google reCAPTCHA kolačić: NID | Svrha korištenja: Google postavlja nasumično generirani jedinstveni ID kako bi se mogla obaviti provjera jeste li ljudsko biće ili robot | Domena: google.com | Rok isteka: nepoznat => naše je legitimno pravo sprečavanja zlonamjernih napada na stranicu i osobne podatke koji se na njoj nalaze | Domena: google.com

Ukoliko ne dopustite da Google reCAPTCHA postavi kolačiće na Vaše računalo, nećemo biti u mogućnost potvrditi da niste robot i neće Vam biti omogućeno da nas kontaktirate putem web obrazaca. Strogo štitimo osobne podatke naših korisnika i zaposlenika i ozbiljno shvaćamo bilo kakav napad koji bi mogao ugroziti iste, stoga zadržavamo pravo da korisniku uskratimo korištenje web obrazaca ukoliko se ne može utvrditi da je korisnik ljudsko biće.

Ovo Internet mjesto koristi YouTube, servis za pohranu i pregledavanje video dokumenata. Koristimo YouTube način implementacije videa za veću privatnost, u kojem YouTube neće pohranjivati podatke o posjetiteljima osim ako pokrenu reprodukciju videozapisa. Pogledajte pravila privatnosti YouTube servisa na sljedećem linku: https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines

Kolačići za YouTube: kako bi YouTube ispravno radio, može postaviti određene kolačiće na Vaše računalo. Ovi kolačići nužni su za ispravan rad videa na našoj web stranici. | Svrha korištenja: nužan za funkcionalnost web stranice | Domena: google.com

Obriši sve kolačiće