Dobro došla u Flobility online trening  za početnike Air Flo. 

O programu

Flobility je online fitness program za zdravlje kralježnice, baziran na vježbama disanja, mobilnosti i snage. Dizajniran da pomogne u otklanjanju boli, ispravljanju posture/držanja i poboljšavanju općih performansi koje naše tijelo prirodno ima.

Početnički progam kojeg možeš pronaći ovdje razlikuje se od klasičnog programa, usmjeren na žene, prilagođen užurbanijem tempu života i popraćen personaliziranim tjednim uputama u video i tekstualnom obliku. Program je na engleskom jeziku, u video formatu s detaljinim uputama o izvođenju vježbi, dostupan kroz mobilnu aplikaciju (iOS, Android). Uz trening jednom tjedno kreiramo i šaljemo mailom tjedne “zadatke” na hrvatskom jeziku koji su nam u fokusu za određeni period, te pratimo tvoj napredak. Ovo je besplatno za sve polaznice programa, dovoljno je da imaš aplikaciju i da se prijaviš na mailing listu koju možeš pronaći na kraju teksta. 

Koncept treninga

Program traje tri mjeseca i podijeljen je u tri glavne faze – Air Flo, Glutes and Hamstrings, Introdution To The Hip. Svaka faza traje po mjesec dana i  pažljivo je programirana da te polako i precizno vodi naprijed.  Upoznavati ćemo se s tehnikama disanja,  raditi na postizanju neutralnog položaja zdjelice i prsnog koša, otvaranju kukova i dekopmresije kralježnice kroz jačanje stražnjeg lanca na tijelu (stražnja loža i mišići gluteusa). Kroz tjedne mail poruke učimo te praksi i razumijevanju biomehanike tijela i povezanosti mišića, na jednostavan i razumljiv način. Sve što radimo, radimo s jednim jedinim ciljem – da se osjećaš dobro u svojoj koži, da zavoliš svoje tijelo, pronađeš svoju žensku energiju i senzualnost koja čuči u svakoj od nas, bez obzira kako mislimo da izgledamo.

Dostupni su ti i prilagođeni online vođeni tjedni treninzi na hrvatskom i engleskom jeziku koje vodimo trenerica Thea i ja kombinirano. Više o online vođenim treninzima potraži niže.

Što očekivati?

Ne baziramo se na kilogramima, centimetrima i izgledu, ali moraš znati da će se tvoje tijelo promijeniti. Osjetiti ćeš stvaranje nevidljivog korzeta koji drži tvoj trup stabilnim i sigurnim tijekom dana (u primjeru-  uži struk), jačanje mišića stražnje lože, vitka i lijepo oblikovana bedra, te zaobljena, prćasta guza, lijepo oblikovani kukovi bez “hip dips”.  Zvuči predobro da bi bilo istinto, znam – ali jamčim ti na svojem primjeru kako su ove nuspojave sasvim moguće.

Osjećati ćeš nadnaravnu kontrolu pokreta tijela, nevjerojatan fokus i smirenost nakon treniranja. Zadovoljstvo postignutim i oslobađajuć  IDGAF osjećaj oko sala na trbuhu ili celulita na bedrima. Umjesto da se kažnjavamo i treniramo #samojako, biti ćemo nježne prema sebi i svojem tijelu, i trenirati #samopametno. Jedina stvar koju ću te tražiti je da budeš blaga prema sebi, da nemaš velika očekivanja i da si dozvoliš vrijeme. Ništa ne ganjamo, ništa ne tjeramo, imamo vremena koliko nam se hoće, ovdje napretku nema kraja. Beskonačan je.

Na početku

Nakon godine dana

Kako se priključiti?

Početničkom programu Air Flo možeš se priključiti samo ovdje,  jednom mjesečno, kada imamo otvorene prijave. Za praćenje programa potrebno je uplatiti mjesečnu članarinu (subscription) na program (aplikacija s vježbama). Link na kupnju aplikacije možeš pronaći niže. 

Nakon uplaćene pretplate na aplikaciju dobiti ćeš pristupne podatke za preuzimanje aplikacije (iOS i Android). Članarina je na mjesečnoj bazi i automatski se obnavlja do opoziva,  plaćanje je kartično. Obavezno se prijavi na mailing listu Air Flo Community (besplatno je) koju ćeš pronaći dolje niže kako bi ti mogle slati naše upute (tjedne fokuse vježbi).

Pretplata na aplikaciju je obavezna jer osim video vježbi, u modulima postoje i edukacijski videi koji detaljno prikazuju svaki pokret i objašnjavaju logiku prakse. 

Kako se vježba?

Vježbaš u svojem tempu, svojem vremenu. Kada ti želiš, koliko vremena imaš. U prosjeku jedan trening traje oko pola sata, ali ti možeš odvojiti i više vremena. Idealno je da odradiš najamnje tri treninga unutar tjedan dana, ali možeš i više. Vježbamo u doba dana kad nam najviše odgovara, ja osobno volim ujutro jer sam na prazan želudac, dan se nije zahuktao, misli nisu raštrkane i nemam u glavi petardu. Smiruje me i fokusira, puni energijom za dan koji slijedi. Resetira moje držanje i način na koji sjedim, na koji se krećem. Osjećam svaki mišić na tijelu i zadovoljna sam time. Program pratiš sama, ali imaš našu podršku kada ti treba ili nisi sigurna da li ideš u pravom smjeru.

Sve detaljne upute dobiti ćeš u prvome pozdravnom mailu od nas. 

Oprema koja ti treba

Od opreme treba ti prostirka, loptica za masažu mekanog tkiva  (obična teniska loptica za početak), i stolica s tvrdim sjedištem (najbolje model koji ti dozvoljava da su koljena, stopala i kukovi pod 90 stupnjeva ili da su koljena malo niže od kukova – ne obrnuto). O ovome ćemo sve detaljno kroz upute, bez brige. 

Online grupni treninzi i dodatne opcije

Online praćeni grupni trenizi su posebna ponuda za polaznice Air Flo hrvatske grupe. Odvijaju se jednom tjedno, ponedjeljkom u 10h i 19h.  Vodimo ih trenerica Thea (engleski) i Margot (hrvatski). Trajanje treninga je sat vremena, odvijaju se preko platforme Zoom u dvije različite grupe. 

Na grupnim treninizima prolazimo kroz sve elemente vježbi, uz vođenje kroz pokret i pojedinačno ispravljanje. Na kraju porazgovaramo o tome kako smo se osjećale tijekom vježbanja, i kroz idući tjedan snimka je dostupna za ponoviti trening, čak i ukoliko nisi mogla prisustvovati. Pazimo da grupe imaju isti ili sličan intenzitet  i da su sve polaznice na istim polaznim točakama.

Air Flo Transform – online trening u grupi,  do max deset polaznica, precizno vođenje kroz sve elemente vježbi bazirano na tempu grupe,  tjedne upute mailom, snimka treninga za samostalno vježbanje, podrška. Cijena je 400kn/mjesec. 

Na online grupne programe možeš se prijaviti na gumbu  niže, nakon čega ti šaljemo detalje za uplatu.

Air Flo Community – za sve polaznice (osim polaznica grupnih treninga) jednom tjedno detaljne upute za vježbu koja je taj tjedan u fokusu, podrška – BESPLATNO za vrijeme trajanja pretplate na aplikaciju (obavezna je pretplata na aplikaciju (25 dolara, kartično plaćanje). Prijaviti se možeš na gumbu niže.

Hvala ti na povjerenju i na interesu. Znam da zajedno možemo napraviti da se osjećaš dobro i zadovoljno, kad to postignemo – mi smo najsretnije. 

Tvoje, Margot i Thea

Prijave u program trenutno su zatvorene. Nove prijave imati ćemo nakon ljeta :).