Karantena dan tišču.

Ne znam koji je dan karantene iskreno. Brojim ih po stanju tampona u jumbo pakiranju koje sam kupila prije koji mjesec. Kad dođemo do kraja bit će da je šesti mjesec.

Ovi dnevnici neka vam budu kao svojevrsni DIY NOT, ili što ne biste trebali raditi tijekom karantene.

Tema broja: pospremanje

Pretpostavljam da su se do sada u Hrvatskoj pospremilo što se dalo po stanovima, kućama, šupama, tavanima i podzemnim tamnicama gdje se drže sestre ili daljnji rođaci.

Osobno, svoju sam sestru prigodno preselila u zgradu preko puta, dovoljno daleko ali i blizu da vidim kada maše s prozora.  Moram priznati da je ova karantena prilično poboljšala naš odnos, od kada su nam zabranili da se viđamo čujemo se skoro svaki dan.

Ja sam u našoj obitelji ono što bi se reklo signalni toranj. Mislim da je  situaciju najbolje objasniti klasičnim hodogramom, pa kaže:

– mama zove da nazovem  sestru i provjerim da se nije otrovala svojim kuhanjem.

– sestra da nazovem mamu i pitam kako su, budući da je ona zvala već trinaest puta.

– tata zove jer neće zvati direktno sestru budući da se odmah posvađaju, a nije provjerio s mamom jer mu se nije dalo. Zapravo zove da vidi Rudija, a Rudi ga tjera da ide u garažu i pokazuje motor, tako da zaključujem  da se njemu se u biti samo išlo u garažu pokazivati motor kome god je to interesantno.

– muž zove da pita što treba kupit u dućanu, a ja samo gledam kako će mi se ispraznit baterija na ajfonu.

Tako sekyslav zove svaki dan i maše sa svojeg prozora bijelom krpom ko utopljenik s Titanica.

Kaže, da me djeca bolje vide.

Vide te seky, iz Jankomira te vide

Čini se kako je proljeće otkazano do daljnjeg, osim za ekipu s klupice pred dućkasom koja roka rakete Karlovačkog kao da nema sutra. Sreća u nesreći za sve žene zaključane u stanovima i kućama da nisu otkazali proljetno čišćenje.

Smatram se izuzetno sretnim pojedincem jer imam čak dva stana,dvije garaže i dvije šupe za čistiti. Muka mi dođe kad pomislim na sve koji su na vrijeme odradili prijelaz sezone, sad nemaju što raditi.

Ostavi sutra što možeš danas, prvi put u životu da mi  se ta krilatica nije obila o glavu.

Svaki dan se trudimo odvojiti djecu na par sati da si ne iskopaju oko, ili da mi ne dobijemo slom živaca – što dođe prvo. Separaciju  pod kontroliranim uvjetima provodimo  u stanu mojih roditelja koji nam služi kao teretana, igralište i čistilište.

Jer je prazan. I prljav.

Trnci uzbuđenja prolaze me dok ovo tipkam. Svaki dan uzmemo kantu i močo, prskalice, puhalice, brisalice, uglavnom sve kantice koje na sebi imaju naljepnicu BIOHAZARD – opasno po život i zaputimo se četiri kata iznad u našu igraonu.

Ponosna sam na našu kućnu artiljeriju za čišćenje, sigurna sam da bi se dalo napravit srednje jaka eksplozivna naprava ako baš bude zatrebalo.

Ne znam točno to objasniti, ali svaki put kad odem u dućan ili muž zove što treba iz dućana samo zato da ode u dućan i nema ga dva sata, jer bio je u DUĆANU –

„to su osnovne živote potrebe“

vratim se s još jednim pakiranjem nečega za čišćenje i dezinfekciju.

Police na kojima je stajao Sanytol već tjednima zjape prazne

Toliko da su space manageri (to su svi koji planiraju robu na policama, ne lete u svemir, mada sudeći po reklamama trgovačkih lanaca dođe to na isto), potpuno anulirali postojanje tog artikla.

Siri, gdje ima kupiti Sanytola?

Do sada sam kupila sve izvedenice na temu,  a koje u riječi sadržavaju DEZI i ANTI. I nekoliko pakiranja Permetala jer skida masnoću na način koji mi omogućava dosegnuti vrhunac ugode.

Zbilja ne pretjerujem, ali uhvatim se kako obilazim police u DM-u i mahnito gledam ne bi li pronašla nešto na bazi alkohola na isti način kao kad u Zari tražim sako veličine 38.

Samo da ga ima, samo da ga netko ne uzme prije mene.

Ovo je ozbiljno poremećeno stanje, jer ja sam u biti neuredna. Izgleda da je nemogućnost izlazaka vani u meni probudilo vampira žednog Vima i solne kiseline, ne nužno u toj kombinaciji.

Neki dan na pamet mi je pala fantastična ideja

U dnevnom boravku maminog i tatinog stana, kojeg koristimo i kao teretanu nalazi se jedan nesnosno prljav tepih.

Ako se dobro sjećam, tepih je bio u šupi godinama prije selidbe i samo su ga premjestili gore. Trebalo ga je odnijeti na kemijsko čišćenje.

MEĐUTIM, moj beautiful brain odlučio je da to očistimo RUČNO.

Pod kaznenom i krivičnom odgovornošću, pri punoj svijesti i bez prisile tvrdim kako vam ručno pranje tepiha ne treba u životu.

Radije ga ritualno zapalite nasred dnevnog boravka, polugole s čašom alkohola u ruci.

Činjenica je da sam samo željela otići još jednom u DM vidjeti ima li Sanytola, pod izlikom da mi treba nešto za čistit tepih. Nema ni Sanytola ni onoga za čistit tepih, premda nisam uopće znala  što bih trebala  tražiti.

Ikonica s tepihom bila je samo na prskalici za pse i mačke, to nemam pa sam uzela Vanish jer to je totalno logično.

Not.

Molim da uđe u zapisnik kako sam:

a) zalila cijeli balkon  pa sumanuto sakupljala vodurinu močo krpom za koju nemam kantu jer moja mama nema ništa u kompletu.

Pazi idiota. Prvo odlučim prat to govno na terasi, jer ima dovoljno prostora i tamo se može sušiti. Krenem zalijevati nenormalnom količinom vode jer IKEA, tepih, visoki flor i usred akcije zaključim kako će mi susjedi probušit gume na jednom i drugom autu jer im sivo smeđa tekućina sumnjivog mirisa kapa po svježe opranoj robi na balkonu.

b) smočila cijeli stan vukući tepih s balkona u kupaone na pranje, pa natrag iz kupaone na balkon na sušenje.

c) istegnula kičmu

Tu priču smo završili tako da sam u košaricu IKEA-inog online shopa dodala tepih, IKEA, visoki flor za 399kn.

Porn Hub za domaćice

Ručno pranje tepiha definitivno ne treba raditi, ali guljenje fuga na pločicama toplo preporučujem. Vrhunska terapija, nikad se u životu nisam zadovoljnije i ispunjenije osjećala.

Kada smo krenuli u projekt “Selidba u doba korone” zaplijenila sam od svoje tete čistač na paru pod visokim tlakom. Požalila je tu odluku čim su proglasili karantenu, jer ima još jači issue s hiperaktivnošću od mene, ali pravim se grbava – nisam još gotova i tako treći tjedan već.

U pitanju je parni čistač na vodu, dakle na paru pritiska 4,5 bara s nastavcima od kojih te prolaze trnci po leđima.

Za pločice, za kupaonu, za zahod, parket, fuge,  staklo.

Skida gadosti kakve ne možeš ni zamisliti, dok zamisli ovo – elegantno sjediš na stolici, srčeš kafu i pridržavaš ručku čistača.

Ne treba ni stiskati koliko je efikasan.

Očistila sam – zidove, podove, pločice, vrata, štokove, fuge, parket i lajsne od parketa

Daj reci.

U tom stanju poremećene svijesti podijelila sam nekoliko before-after situacija u igrici koju volim zvati Tapni da središ, i primjetila kako ženskom postotku pratitelja mojeg profila omogućavam orgazme svjetskih razmjera.

Sasvim očekivano, jer i sama sam osjećala isto. Zaključila sam kako ću kada ova kriza završi nagraditi vlastito biće prvo novim sisama, pa onda ovim čistačem.

Prioriteti cure. Prioriteti

Obećala sam otkriti o kakvoj mašini se radi. Moj je (posuđeni – to je najbolja kategorija, poslije službenog) čistač marke i modela ECO JUNIOR. Slomila sam se dok sam ga pronašla na internetu, web stranica koja atira iz  1974 govori  nam da pošaljemo upit.

Srsly? Upit? Za mašinu za čišćenje?

Mislim da ne.

Košta preko tri hiljade kuna inače, znam bez da sam slala upit i nije tako praktičan kao ovi drugi.

Second runner up je pouzdani Karcherov uređaj, mali žuti strojček koji sigurno ne zapinje za ćoškove kao ovaj i može se pod pritiskom nadopuniti.

Nema gore stvari nego čekati ko napeta puška da se ohladi pa onda opet zagrije kad ostaneš bez vode. Jako iritantno.

Budući da sam jak utjecajnik, neki od vas već su se zaletili i kupili Karcherov model SC3 Easy Fix (oko 1.400kn), pritiska 3,2 Bara. Ima ga na svim online dućanima bijele tehnike , i pazi sad – na proljetnoj akciji su.

Očito oni nisu sjedili na ušima nakon što  vidjeli moje “Tapni da središ”  story-e.

Ja uzimam jači model, skoro identične jačine kao ovaj kojeg sam zaplijenila, SC5 Easy FIx Premium.

Izgledom je jednak slabijem modelu, ali ima 4,2 Bara. Nećemo se zezat, pa ostat kratkih rukava da moram stiskat umjesto da sjedim na stolici dok srčem kafu.

Nadam se da ću ga naći negdje osim na mall.hr jer ne-do-ti-Bog da naručuješ preko njih. Nećeš nikad dobit to što si naručila.

Svi uređaji su linkani na stranicu od proizvođača, jer ostali imaju traljave opise. Ako link ne radi proguglaj negdje drugdje.

Sretno i nemreš bolivit, ali ovaj blog post nije sponzoriran.

Stvarno nije, ljubav je to. Prema parnim čistačima.