Moja kozmetičarka je majstor praktičar NLP vještina. Za slučaj da se niste susreli sa tim terminom, NLP je kratica na neurolingvističko programiranje. Dakle ona je majstor praktičar NLP-ja, a ja sam subjekt na kojem se programira. Čekam da mi opegla Master, jadan ne bio i smješkam se u bradu jer znam koliko je teško naučiti NLP.

Pokušala sam to savladati jer me neobjašnjivo privlači sve vezano za manipulaciju i čitanje ponašanja ljudi, međutim završilo je neslavno. Moje namjere bile su nečasne, jer sam htjela NLP-jem omađijati muža da radi sve što hoću, a nisam se pomaknula dalje od onog gore lijevo laž, dole desno istina.

Bar znam kad mulja da nije djeci poskrivećki da gledaju YouTube.

Šta će kozmetičarki NLP? Pitala sam ju ovo ravno u glavu,  jer se dobro poznajemo i znam da je moja znatiželja neće uvrijediti.

Ana Bubalo, tako se zove moja kozmetičarka, prilično je pametna glavica.

“Da te mogu pročitati i naći način da ti prodam ono što znam da će ti se svidjeti.  Naprimjer, kad sam ti pričala o dermarolleru, koristila sam riječi koje sam znala da će ti nešto značiti. Ti si vizualni tip.”

Sa druge strane pulta, sjajila se moja tupava faca. Imala je pravo.

Koža mojeg lica postaje zrela i to mi se ne sviđa. Ne pričam o boricama jer one su dokaz da se dobro zabavljam, već o tonu i boji kože koji vrišti ostarila si. Tome ne pomažu ni umor i iscrpljenost, a ni Instagram. Internetski kolačići koji su rezultat guglanja i UDBA koja prisluškuje moj Iphone podmeću mi trapule u obliku reklamica za uređaje za čišćenje i njegu lica. Na kraju su ili kolačići ili UDBA dojavili  ovima u Foreo da ih uhodim, pa su mi ponudili da isprobam LUNA Fofo.

Slijedi igrokaz pod nazivom hoćeš/nećeš.

Šta ću smarati ljude sa tim, nisam ja beauty bloger. Bacam telefon na kauč i vraćam se gledanju serije.

Opet uzimam telefon i klikam na link u mailu. Skrolam i ne vjerujem kako prokleto dobro izgleda to malo govno, još blica sa fotićem dok me gleda s tim slatkim debelim licem. Klikni OVDJE da vidiš o čemu pričam.

Opet bacam telefon, svaka fufa ima taj Fofo neće sad i Mater.

Nakon što sam shvatila da downloadam korisničke upute za Luna Fofo, nije mi bilo druge nego potvrditi da ću isprobati i javiti što mislim. Ionako ću napisati što JA mislim, bilo to dobro ili loše.

Moram priznati da me jako interesiralo saznati u čemu je kvaka, jer nemoj me zezat da moraš palit mobitel da bi stavila masku na lice.

Gurl, please ??‍♀️

Odlučila sam Luna Fofo rastavit na proste faktore, pa kud puklo.

Prije nekoliko mjeseci naletila na djevojku pod imenom Čokolina Nina. Bavi se davanjem savjeta o skincare rutinama prvenstveno za mlađu populaciju osutu aknama od hormona i neurednog života. Nezgrapno složen profil, dosta nepotrebnog dramatiziranja i psovanja, ali jako puno logičnih i dobrih savjeta.

Slijedeći njene savjete napravila sam nekoliko malih podešavanja svoje rutine koji su rezultirali upravo onako kako je rekla da će biti. Nakon što je zadobila moje potpuno povjerenje, idući korak je ukinuti micelarnu i uvesti gel za čišćenje i onu rotirajuću četkicu.

Ali zašto to nisam napravila odmah, nego sam sjedila na guzici do maila iz Forea? Odmah ću  objasniti, a možda je sada i dobar tren da se zahvalim što si uopće došla došla do ovog dijela teksta tako da ti kažem da možeš i ti biti fufa sa Fofom, jer ucjenila sam jedan dodatni.

Pink rozi sam ti uzela, top shit.

Prvo, rotirajuća četkica mi djeluje naporno za održavati. Jer sam lijena, eto ga na. Tko će to čistiti, a nečista četkica za čišćenje ide uz bok sa onim đabe si krečio.

Drugo, Foreo uređaji u zaključanim plastičnim kutijicama u DM-u sa cijenom od 1.500 kn su mi pretjerano skupi.

Samo mala digresija, ovo tipka osoba koja je platila tretman dermarollerom jednakih 1500kn. Ali tu se upetljala moja kozmetičarka i NLP. Foreo plastične kutijice sa lokotima ne znaju NLP.

Uglavnom Nina na svojim profilima o njezi kože kaže sljedeće – micelarna je najveće zlo za čovječanstvo poslije babaroge. Pretjerala sam, ali nanošenje uljne micelarne na aknastu kožu mi djeluje posvadjano sa logikom.  Osim toga, ženska ima u obliku before/after fotki crno na bijelo dokaz o istinitosti svojih tvrdnji. Ne sere kvake ona, ne serem ni ja.

Zapitala sam se da nije možda i moja micelarna babaroga. Do sada sam koristila brandove La Roche Posay, Byphasse, Mixa i Eucerin. Mixa i LRP malo peku za oči, ali ove druge dvije su jako ugodne.

Kako onda mogu biti loše? Očito da mogu.

Testirajući cijelu priču izvukla sam zaključak da su micelarne isušivale moju kožu ostavljajući je nehidratiziranu. Bez obzira na nanošenje kreme poslije, nikako nisam mogla dobiti onaj glowy efekt kojeg ima zateguta koža. Ni serumi ni highlighter nije davao rezultat kakav želim. Dermaroller je riješio više od 50% problema, zategnuo lice i ispeglao boru nadrkanovićku između obrva, međutim i dalje sam izgledala smoreno.

Vrijeme je za restruktiriranje rutine iz korjena. Prvo sam izbacila micelarnu, osim kada skidam tuš ili maskaru sa trepavica. Izbacila sam Vichy crvenu liniju Idealia koja mi je djelovala užasno teško bez obzira što piše da je za moje godine i uzela Ziaja Goat Milk za noć i LRP Toleraine Sensitive za dan. Nakon toga sam otišla sam u Mueller i kupila gel za pranje lica, napravila skeniranje kože sa Luna Fofo i kresnula malog pizduna. Ostatak je povijest.

Pogledajmo nekoliko neprimjerenih i izazovnih fotografija u kojima glavnu ulogu igra moja tetovaža, a ne Fofo.

Metneš ga na čelo
Sad vibrira

Tvrtka Foreo je svjesna kakav gizmo imaju. Ne bi mi ga slali na testiranje, jer mogla sam ga pokopati. Nisam i neću, prvo jer košta 700njak kuna, što je u usporedbi sa hiljadu i petsto sasvim u redu. Drugo, ovaj uređaj je mala beauty revolucija koja će imati milijune svojih knock-off kopija, nešto slično što se dogodilo sa Beauty Blender spužvicom. Mislim da koliko god se opirali nećemo moći dugo izdržati jer će biti posvuda.

Treće, a sada me slušajte pažljivo jer ovo puno govori i produkt je moje profesionalne deformacije ☝.

Petnaest godina radim za njemačku kompaniju u kojoj su opsjednuti kvalitetom izrade i materijalima. Mali detalji koji otkrivaju kvalitetu nekog uređaja su oni na kojima jeftina proizvodnja kiksa.

Ukratko vidim gdje si zasr’o na kilometar daleko.

Finoća materijala, spojevi silikonske maske, donji rub sa tiskanim uputama u plastificiranoj zaštiti, inox upušteni šarafići pa čak i ona gratalica za čišćenje samog uređaja,  sve je izvedeno perfektno. Možda ti sad ovo zvuči glupo, ali vjeruj mi nije. Jedino što me muči je koliko dugo će izdržati silikonski pipci prije negoli se izraubaju. Ali to ću vam javiti.

Nećeš pogriješiti ako kupiš ovaj gizmo, ali moraš znati kako slično možeš napraviti i sa rotirajućom četkicom. LUNA Fofo je lijep i fotogeničan, marketinški vrhunski pogođen i cjenovno prihvatljiv. Zove te da se ispeglaš karticu, a rotirajuća četkica ne.

Eto. Sada vas molim prijedloge za rješavanje hiperpimentacije. Ako imaš neko rješenje  (nemoj laser, jer neću to platit)  molim te ostavi mi komentar na blog post i podijeli ga. Početkom travnja ću javiti tko je dao najbolji savjet, na insta storyu Internetmater.

Složila sam ti starter pack- rozi Luna Fofo, gel za pranje i moj #slušajmater hidrolat smilja.

Ima da smo do ljeta prepičke.

p.s. Anin salon sa početka priče gdje sam radila dermaroler je Positivo studio, čekiraš ga slobodno.