Svi likovi i događaji su izmišljeni, a svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je slučajna i nenamjerna. Kakva laž. Kad je film u pitanju ZNAŠ da je pola istina, jer otkuda piscu ideja? Sigurno nije sjedio na stolici sa kemijskom u ruci i silio kao da kaki na zahodu da mu nadođe. Ne, sigurno je imao, li bolje reći imala je neki primjer u bližoj okolini ili budućnosti. Jer svima se to može dogoditi. Pričam o drugoj ženi, a ne drugom muškarcu jer zaista smatram da su žene te koje će teže stupiti u zabranjene odnose.

Rules Of Engagement

Imaju dečki neka svoja pravila, mater sve to zna jer je većinu puberteta provela kao kompić kojem se sve govorilo. Ne cura, nego kompić. Možda je to razlog što sam prvog dečka imala sa sedamnaest.To je posebna tragikomedija, možda nekom drugom prilikom. Uzmite olovčicu pa si zapišite, ili skrinšotajte jer evo stižu.

  • Nikada neće prijatelju spočitnuti da se sa tom malom baš i ne bi trebao dopisivati.

Jer u čemu je problem, pa samo se dopisuju nije to nikakav biggie. Žena će sa druge strane prijateljici popiti mozak kroz najmanju slamčicu radi te iste stvari, na način da joj slikovno i statistički prikaže najgori scenarije katastrofe.  Onaj scenarij u kojem se on UVIJEK vrati svojoj Ženi, jer razlog zašto je sa Tobom nije nikom posve jasan. Nije ni njemu, ali on tu činjenicu ignorira. Ne. Dečki će jedan drugome dati onaj značajni smrk (osmijeh kroz brk) sa potezom glave odozdo prema gore. Pa što ako se malo dopisuje, malo će si ubiti dosadu, čisto da se osjeti živim. Ovo smatram istom kategorijom kao kad za mušku djecu kažu on je malo življi, dok će za žensku reći da su neodgojene. Uvijek dupli standardi, još dok smo u parku. I tako dopisivanje preraste u iduću točku našeg dnevnog reda.

Bros Before Hoes

  • Hoćemo li se zabavljati prijevodom pa reći braco prije kučke.

Oni si drže leđa. Ako ga se uhvati in flagrante, brže bolje zvati će najboljeg Kompića, ali onog u kojeg Žena ima najviše povjerenja da potvrdi njegovu priču prozirnu kao toalet papir iz Konzuma. Ma bio je sa Silvijom, ona je na studentskoj razmjeni iz Brisela. Cura je skroz pristojna, ali malo dosadna znaš cvikerašica, reći će Kompić Ženi u povjerenju. Silvija Cvikerašica iz Brisela je turbo bomba, ali mozak vidi što mozak želi čuti. I tako sve bude dandy, do trenutka kada se to opet dogodi. A dogoditi će se jer On ne razmišlja svojom glavom. Razmišlja onom donjom, i to ne baš najbistrije. Idemo dalje, sljedeća točka.

Silvija, cvikerašica iz Brisela

Silence Of The Lambs

  • Svi znaju i nitko ništa ne zna.

Ova mi je totally najdraža. Mislim da trebamo biti iskrene jedne prema drugoj i dozvoliti da ovdje dodam i 10% ženskog personala. Moram zadržati svoj dobar ugled influensera,  jer reći će sedamdeset i tri muškarca koji me prate da sam djevojka sa dragon tattoo. I zato nećemo dečki ovo sve svaliti na vas, imamo i mi putra na glavi.

“Znaš da onaj Marko ima neku trebu sastrane? Joj jadna Martina, ona niš ne kuži. “

Pijuckaju njih dvije makijato i ćakulaju. Pređu preko toga kao preko turskog groblja, ali tek nakon što tu “povjerjivu” informaciju maltene bjave u story. Dečki sa druge strane uopće o tome neće pričati. Proučila sam detaljno, ovako ide. Žene se zgražaju i potajno naslađuju jer NJOJ se to nikad ne bi dogodilo, a dečki sa druge strane ne odobravaju, ignoriraju  i izbjegavaju temu. Naširoko i nadugačko izbjegavaju i nikad, ali baš nikad ne pričaju međusobno o tome. Tako da možeš biti sigurna kako je trač, koji je sasvim slučajno (nakon šest puta) postao istina došao od tvojih poznanica. Ne od prijateljica, jer ta će te nazvati isti čas i sve ti reći u lice. A ti nećeš vjerovati. Dok se ne ponovi.

Les Miserables

  • Kako dalje, koju poluku posrati?

Već je mrak pao, a on korača gore dolje po parkingu, nekako panično. Drži mobitel na uhu i glasno, pa sve tiše govori u njega. Nisam te nikada prevario, nisam te nikada prevario, nisam… nisam te nikada.. Ide to u nedogled, jer ga Žena sa druga strane očito histerično napada i prekida. Ne lažem, vidjela sam na svoje oči nema koji dan. Nema dalje, bar ne za iste pare. Povjerenje koje je temelj svake veze, od roditeljske do prijateljske, pa onda one najteže bračne je iskidano u komadiće. Neće nikada više doseći taj isti level, premda će igrica ići dalje. Crv sumnje će uvijek biti tu, kao idealan touche za svaku svađu od tog trena nadalje. Osim ako Žena ne odluči biti snažnija. Ako ne odluči biti jača i samouvjerenija,  nauči voljeti i cijeniti sebe . Ako odluči ne uzimati Muža zdravo za gotovo i ako ga počne opet primjećivati. Svaka prevara ima dvije strane medalje, i dva jednako kriva krivca. Gotovo svaka, jer kao što sam jednom naučila za najteži ispit na faxu – znamo je labud bijel, zato jer ima crnih.

Eto, a sada je vrijeme da vam priznam kako i mi imamo drugu ženu. Zove se Lili, nije iz Brisela i ona je treća najvažnija ličnost u našoj obitelji. Lili nam opegla veš i usisa stan. Volimo te Lili.

Žene, volite svoje muškarce, a vi muškarci volite svoje žene. I nabavite si Lili, da ne dolazite u situaciju skrinšotanja ovih pravila.

Love, Margot

P.S killer fotke su @cvirnweddings prije sto tisuća godina.