,

DA SAM JA NETKO ILI KAKO JE MAŠA ZIBAR IZDOMINIRALA SCENOM

DA SAM JA NETKO ILI KAKO JE MAŠA ZIBAR IZDOMINIRALA SCENOM

Ne sjećam se više kako i kada sam naletila na njen onlajn life, ali znam da me privuklo i natjeralo da kopam. Sasvim iskreno, beauty teme nisu nešto što me previše interesira u životu, ali iz nekog razloga uronila sam u njen Instagram kao u vrećicu čipsa. Nemojte nikud ići obećavam da imam poantu i ima smisla, strpite se doći ću do toga.

View this post on Instagram

Say cheese 📸 📱- @mycase.hr

A post shared by Lifestyle Vlogger 📽🎬 (@mashinthebeauty) on

Maša je završila novinarstvo, u istoj onoj zgradi u Lepušićevoj koju sam i ja godinama beskorisno obilazila. Nakon fakulteta zaposlila se u 24 sata kao producent na projektu kojeg danas imamo na tubari pod nazivom Joomboos. Ako imate preko 13 godina ova informacija neće vam biti špica, ali vjerujte mi da je šica. Radila je od osam do tko zna kada, od ponedjeljka do petka i onda vikendom snimala za svoj kanal. Kada joj je to postalo prenaporno, nakon godinu, dvije ako se dobro sjećam našeg razgovora, odlučila je dati otkaz i posvetiti se svojem You Tube kanalu kao izvoru prihoda u potpunosti. Histeričan potez, mislila sam si usporedno sa sumnjičavim kesom u glavi, sigurno joj mama i tata plaćaju račune i živi u svojoj dječjoj sobi. Jer većina tubera tako živi, doma kod staraca i snima iz svoje sobe histerije i prankove.

Ali ne i Maša. Ona ima svoj auto, svoj mali stan i svoj mali-veliki posao.

Gospodin savršeni

Nije Maša glavna tema ove priče, već jedna emisija koja se pojavila na telki i sa njom hrpa djevojaka koje žele biti ona. Među tim djevojkama zapela mi je za oko jedna cura, crnka sa stavom, previše šminke i samo dvadeset i jednom godinom. Izgleda kao da ima trideset i jednu da se razumijemo. Ona je došla dokazati se kako kaže, kao sposobna mlada djevojka koja zna što želi i koja je više od vanjštine koju vidimo. Kako bratko, više od vanjštine kada se samo to vidi jer je too much. Vidiš, Maša možda ima tih trideset, ali izgleda kao da ima dvadeset. Sposobna je mlada djevojka koja zna što želi i više je od vanjštine koju vidimo. Nisam sigurna koliko je nagrada za beauty blogera pobrala ove godine, ali vidim da je danas pala još jedna i sigurna sam da će ih biti još. Možda će vam se te nagrade čini glupom ili marginalnom stvari, ali one su dokaz kako je posebnija od drugih bez plastične vanjštine cura na društenim mrežama. Ne moraš biti namontirana ili isforisirana kako bi izdominirala scenom. Dovoljno je da si autentična, maštovita i marljiva.

Jenny from the block

Ne znam kako da izaberem riječi kojima bi svojoj kćeri objasnila za nekih desetak godina kako biti svoj i biti poseban. Svi želimo postati nešto više i nešto bolje, biti istaknuti u svojoj okolini i žudimo za priznanjem. Danas djevojčice žele biti instant mikro zvijezde virtualnog univerzuma na dlanovima prijatelja iz srednje, i biraju načine koje mi se čine pogrešnim. Zašto ne bi slijedile Mašin primjer? Zašto ne bi bile obične cure iz kvarta, koje nisu 175cm visoke sa 45 kilograma žive vage, hijaluronom u ustima i trepavicama napravljenim od zastora iz HNK? Moram vas upozoriti odmah sada, mame djevojčica koje će tinejđerkama postati, kako se vaše kćeri vrlo vjerovatno neće diviti Madonni, Riti Ori ili Jennifer Lopez. One će skrolati po profilima domaćih, njima poznatih youtuberica i instagramerica, i smatrati ih idolima. A velika većina tih djevojaka  su namontirane copypaste balkanske ljepotice sa epitetom glupa kokoš.

Cura sa početka

Da se vratim na plastične&drastične. Djevojka iz showa “Gospodin savršeni” , Hana se zove, u biti je jako lijepa cura. Koliko mogu razaznati ispod tone žbuke koju ima. Rečenice koje izgovara nisu bedaste, ima odličan stav i vrlo dobro reagira na priglup scenarij emisije. Moja ocjena visokih četiri od pet. Samo taj look balkanske Kardašijanke potpuno pokvari dojam. Ona se konstantno mora boriti sa prizmom lijepe i glupe, i time sama sebi dodatno otežavati svoj put do apsolutne dominacije hrvatskom showbiz scenom.  Jer pretpostavljam da je to konačan cilj, zaista ne vidim drugi razlog da je tamo. Uvjeravam vas da samo malo olabavi plastičan dojam, i umjesto još jednog sloja maskare doda sloj cure iz kvarta, dobili bismo djevojku koja može postati nova Maša.

Da sam ja netko

Možeš postati netko, ostati svoj i rasturati posao koji želiš raditi jedino ako krvavo radiš kao i svi ostali. Svi radimo kao crvi u kamenu, jer trebamo financije koje će nam omogućiti da budemo samostalni. Jedina je razlika u tome što Maša trudila da dođe do točke gdje može raditi posao koji zaista obožava pa joj je lakše. Ali ona se, kako jedan fora meme kaže - naradila i namorala kako bi sada bila tu gdje je. Nije stala, gura još više i još jače, sa idejama koje su izvan okvira ali sigurno u pravom smjeru. Bez plastične fasade, savršenog isklesanog tijela i skupih krpica uspjela je onakva obična i sposobna kakva je.  Kako postati netko obasnila nam je još jedna cura iz kvarta, to jest iz Bosne koja se zove Adna Šestić i koja će izdominirati iduće godine. Samo gledaj. A sad kliknite na ovaj video i osjetiti ćete ovo o čemu pričam.

Love, Margot.

 

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *